Yvonne Kivits

Mijn grootste passie is het schilderen van mens en dier. Voor mij is een schilderij veel meer dan een afbeelding en geeft pas voldoening als het je echt raakt. Om de mens achter het masker naar voren te brengen.
Tekenen en schilderen is de rode draad door mijn leven. Zo volgde ik de HBO opleiding Vormgeving & Communicatie, gaf teken- en schilderles en werk nu hoofdzakelijk in opdracht of put uit eigen inspiratie. Mijn volgende project wordt ‘schilderen met kinderen’ en tevens ben ik begonnen met een reeks muzikanten, bezield door hun muziek, een uitdaging bij uitstek.
Mijn loopbaan als schilderes begon al vroeg. Op de middelbare school kreeg ik al regelmatig opdrachten van medescholieren om hun favoriete artiesten te schilderen. Ik besloot verder te gaan met kunst maar dan meer in de richting van de reclame. Alvorens in die branche te gaan starten besloot ik als stewardess eerst de wereld te gaan verkennen. Dit beviel me zo goed, dat ik wat langer in de lucht ben blijven hangen. Reclame raakte steeds meer op de achtergrond; het schilderen zit in mijn bloed en dat is en blijft mijn passie. Ik ben een autodidact en heb mezelf verschillende technieken aangeleerd. Zo werk ik met acryl- en olieverf, maar ook pastelkrijt komt wel eens voorbij.
Mijn stijl is realistisch en mijn kleurgebruik vrij sober. Ik gebruik uitsluitend de primaire kleuren en wit en zwart. Voor mij geen voorgemengde kleuren; ik blijf puur zoals de mens die ik schilder.

Meer informatie op haar eigen website