Als de NooT het hoogst, is de coach nabij…

Ook in 2020  en 2021 heb je weer een kans om te leren hoe je muziek als methodiek inzet in coaching en training. Voor mijn training “Als de NooT het hoogst, is de coach nabij…” zijn de trainingsdata bekend.

Trainingsdata 2020 (trainingsdag en terugkomochtend)
Vrijdag 16 oktober en vrijdag 13 november

Trainingsdata 2021 (trainingsdag en terugkomochtend)

Woensdag 17 februari en woensdag 10 maart
Vrijdag 18 juni en vrijdag 3 september
Dinsdag 26 oktober en dinsdag 16 november

Locatie: Villa Schoutenhoeck, Molendijk 2, 3238 LD Zwartewaal

Waar gaat de training ook al weer over?
Bijna iedereen heeft wel eens ervaren dat muziek gevoelens en herinneringen oproept. Vaak koppel je als vanzelf bepaalde muziek aan een gemoedstoestand. Als je bijvoorbeeld vrolijk of verliefd bent, wil je naar andere muziek luisteren dan wanneer je in een sombere of verdrietige bui bent. Het lijkt wel of muziek rechtstreeks in je hart bij je binnenkomt en op een of andere manier ook effect heeft op je lijf. Muziek creëert letterlijk beweging. Niet alleen fysiek, maar ook in je hoofd en je hart en je buik. Hoe komt dat eigenlijk?

Zonder dat je er erg in hebt, maakt muziek in je hersenen een verbinding tussen de linkerhersenhelft (waar de ratio huist) en de rechterhersenhelft (waar je creativiteit zit). Muziek zorgt ervoor dat er in het brein nieuwe verbindingen worden gelegd, waardoor groei en nieuw gedrag binnen bereik komen. Met muziek communiceer je op een directe en pure manier.

In deze training maak je kennis met het fenomeen van muziek in coaching en training en krijg je inzicht in de wisselwerking tussen muziek, brein en lijf. Door ervaren en zelf doen leer je hoe je via een nieuwe invalshoek en op een ander niveau contact kunt maken met je coachee/een groep en hoe je muziek als methodiek kunt inzetten, ook al speel je zelf geen instrument. Met behulp van mijn eigen methodieken laat ik je ervaren wat muziek met je doet. Vervolgens maak ik de vertaalslag naar jouw eigen praktijk. We oefenen met elkaar werkvormen waarin muziek een rol speelt en waarmee je je repertoire kunt uitbreiden. Nogmaals: hiervoor is het niet nodig dat je zelf een instrument bespeelt.

De kosten van deze training zijn € 395,= exclusief BTW. Lesmaterialen en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Inschrijven door een e-mail naar angeline@dacapocoaching.nl.
► Website Da Capo Coaching