Land uit Zee | Maerlants Voorne

Bekijk hier de foto’s van het spektakel
Enkele reacties:
“Zondagmiddag waren wij bij het openlucht spektakel over de bedijking van Voorne en de beroemde Briellenaar Jacob van Maerlant. Alles wat Brielle te bieden heeft op historisch, muzikaal en cultureel gebied was weer uit de kast getrokken door regisseur Margareth van Rooyen en muzikale arrangeurs Peter Moree en Aad Schrooten. Je wist werkelijk niet waar te kijken want het stuk speelde zich aan alle kanten van het publiek af. Het was genieten. Op de prachtige locatie van het 1 April Bolwerk en met prima geluid. Bijna 150 acteurs, allemaal vrijwillige amateurs.. Dat kan alleen in Brielle! Gregor Rensen”

“Met grote bewondering heb ik zaterdag jullie prachtige theatervoorstelling met zovele facetten uitgevoerd gezien. Ik ben daar nog van onder de indruk, dat jij en vele anderen dat voor elkaar hebben gekregen! Zo verzorgd en afwisselend. Een tien en een griffel. Het was ontroerend te zien, dat er ook zovele vrijwilligers met zoveel passie en plezier meededen. Wij hebben ervan genoten, veel dank en hartelijke groeten,  Nel Koorengevel”

“Ik heb genoten zondagavond. Het was fantastisch. Heel knap dat jullie zoiets moois met 100 vrijwilligers voor elkaar gekregen hebben. Het was een mooi verhaal, leuk afgewisseld met muziek. Er gebeurde van alles. En dat allemaal op een toplocatie. Het hele spektakel zat goed in elkaar, een mooie vondst vond ik de visualisatie van de overstromingen. Onder de indruk was ik van de slotscène van Jacob van Maarlaent als engel boven in de Noordpoort. Zijn toespraak was ontroerend mooi! En, ik heb weer veel geleerd over de geschiedenis van ons Brieltje. Dank! Elly”

“Prachtige 1e voorstelling met veel blije mensen onder de zon.”
“Topdag.”
“Gistermiddag met veel plezier hebben we met 2 kleinkinderen van 8 en 6 dit spektakel gezien. Hulde!”
“Het was genieten! Chapeau!”
“Zo genoten en vandaag nog een keer.”
“Prachtige voorstelling, allen heel mooi gespeeld. Ik heb genoten. Vanavond véél succes!!!!”
“Geweldig leuke middag hier in Brielle bij de (uitverkochte) voorstelling Maerlants Voorne. Prachtig geproduceerd door Culturele Stichting Voorne – Villa Schoutenhoeck . Echt Lol: leuk, origineel, leerzaam. Vanavond ook nog.”